Następuje otwarcie drugiego zakładu produkcyjnego!

Data dodania: 09.06.2023



Jest rok 2005. Gevorg Avetisjan wraz z siostrą otwiera drugi zakład produkcyjny.
Po uruchomieniu drugiej hali liczba pracowników z 1 wzrosła aż do 85! Natomiast roczna produkcja ciast Marlenki wynosiła 250 tysięcy rocznie! Trzy lata później firma mocno się rozwinęła. Ponownie było zapotrzebowanie na większą ilość pracowników (ich liczba z 85 wzrosła do 186). Zwiększenie ilości pracowników równało się ze zwiększeniem rocznej produkcji ciasta do 1250 000.
Sami widzicie, że jest to ogromny sukces w przeciągu stosunkowo tak krótkiego czasu.
Produkty MARLENKA® zaczynają być eksportowane do krajów sąsiednich (Słowacja, Polska, Węgry i inne). Firma decyduje się na kolejny krok, czyli podniesienie poziomu standardów higienicznych oraz sprostania rosnącym wymagania klientów i inwestuje w nowoczesny zakład.

Możemy również zwrócić uwagę, jak wyglądał pierwszy zakład produkcyjny, a jak prezentuje się on w 2005 czytając nasz poprzedni wpis 😊